Мъж и жена на съд заради контрабандни цигари. Перничанка от Тева се среща с Темида за кражба на ток

38-годишен застава пред Темида за притежаване на голямо количество контрабандни цигари.

На 20 октомври тази година, служители от Второ РУ – Перник претърсили апартамент на ул. „Лом“ в областния град, собственост на 38-годишният К.Г. Вътре били намерени и иззети 35 380 къса цигари от различни марки без акцизен бандерол. Общата стойност на папирусите е за над 13 000 лева. Държавната хазна била ощетена с около 7 500 лева не внесен акциз. Криминално проявения и осъждан К.Г. е привлечен като обвиняем. Законът предвижда лишаване от свобода от 1 до 6 години и глоба до 10-кратния размер на пазарната цена на продаваните стоки. Мъжът е познат и с наркотични вещества.

35-годишна перничанка също застава пред съда за притежаване на нарязан тютюн.

На 16 септември, служители от Първо РУ претърсили лек автомобил „Пежо“, паркиран в пернишкия кв. „Рудничар“. Вътре били намерени и иззети 1, 5 кг. нарязан тютюн без акцизен бандерол. Собственичката на колата, 35-годишната Е.С. е привлечена като обвиняема и я грозят от 1 до 6 години лишаване от свобода и парична санкция в размер до 10 –кратния размер на пазарната цена на продавана стока. Е.С. за втори път се изправя пред правосъдието за притежаване на акцизни стоки без бандерол.

Перничанка ще бъде съдена за кражба на ток.

На 13 октомври тази година, служители от Първо РУ и колегите им от електроразпределителното дружество извършили проверка на апартамент в пернишкия кв. „Тева“. Било установено неправилно присъединяване към мрежата, с което се създавали условия за непълно отчитана на потребената енергия. В извършване на престъплението е обвинена 50-годишната Е.С., собственичка на жилището. Законът предвижда наказание лишаване от свобода до 5 години и глоба до 15 000 лева.

Ярджиловчанин ще бъде съден за шофиране на автомобил след употреба на алкохол.

На 06 ноември, малко преди полунощ, в гр. Земен бил проверен лек автомобил „Фолксваген „Голф“, управляван от 45-годишният С.Б. от пернишкото с. Ярджиловци. При изпробването му с техническо средство за алкохол били отчетени над 1, 2 промила. Химическата експертиза на кръвната му проба показала 2, 52 промила. Взета му е мярка за неотклонение „подписка“ и работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Радомир.

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply