Драма пред кафе Fame: Добре облечено дете помоли възпитано за пари, цял ден не е яло

Снимката е илюстративна

Драма разтърси Перник. Добре възпитано и облечено дете е просило пари в късния час, около 22.30 часа, пред кафе Fame в Перник, разкрива очевидец. Ето разказа му:

„Тази вечер,около 22.30 на руския битак пред кафе “Fame”,до мен се приближи малко момченце видимо добре облечено с мешка “Nike” на гърба (описвам го,в случай че и някой друг го е забелязал ).

Изключително възпитано и любезно ме попита дали имам някакви стотинки да му дам,защото не е ял цял ден,извини ми се и ми спомена,че живее с баба си и дядо си.

Доста се шашнах честно казано,всички знаем обичайните пернишки дечица,които от години се славят с просенето си и накрая имат повече от нас – тези,които даваме (когато видя някой от тях предпочитам аз да му взема нещо за ядене,отколкото да му дам пари за цигари) .

Изглежда,че това момченце не беше от тях или поне аз за пръв път го видждам. Не знаех как да реагирам,защото не исках да го поставям в още по-неудобна ситуация и му дадох каквото имах,благодари ми и продължи по ул.Кракра.

Сега след като го осмислих,пиша тук,ако някой друг го е забелязал или е запознат със случая му – нека сподели,нека му помогнем, пише анонимен потребител в групата „Снимай Перник“ във Фейсбук.

Хората в коментарите обаче са разделени на две:

„Има доста хора, които искат/питат (да не кажа просят). Но аз от предишна грозна случка не давам пари на никого. Директно казвам “Ела, ще ти взема нещо за ядене и пиене от магазина”. И интересното е, че винаги ми се отказва. Има “хора” и “хора”. Жалко е, че заради лоши хора, които лъжат не знаеш на кого да дадеш и на кого да не дадеш.“, споделя Мартина.

„Защо, бе хора сте толкова недоверчиви. Има много гладуващи и те са добре облечени, чисти. Но се срамуват от положението, в което са изпаднали. Българският народ обедня, озлобя, загуби чувство за съпричастност. А върхушката се гаври с нас“, смята журналистката Красимира Стоименова.

„Срещнах около Кауфланд тийнейджър,който също ме спря и то вчера.Нормално облечен,с намерението да проси.Защо е опасно да се дават пари току-така-защото може да си купуват забранени вещества и така ако се дават пари подкрепяме точно тази схема.Може да се подаде сигнал към социалните,телефонен разговор се приема за сигнал.Те ще избират семейството и ако трябва ще отворят работа по случай. Работи се съвместно и с полицията -те си знаят.Понякога това са хора,които са от други населени места“, съветва психоложката Аделина Иванова.

Коментари

коментара