Хеттрик на защитника Антон Славчев донесе победа за Миньор

3 гола на играещия с №3 централен защитник Антон Славчев донесе поредни 3 точки за Миньор. „Чуковете“ удариха Балкан (Ботевград) с 3:1 и завършиха домакинствата си за полусезона с пълен актив.

В 4-ата минута удар на Слишков с пета беше посрещнат от вратаря на гостите. Четири минути по-късно Йордан Дамянов от състава на Балкан засече центриране, но ударът му с глава попадна право в ръцете на Даниел Леонтиев. В следващите минути домакините от Перник натиснаха своя съперник.

В 24-ата минута шут на Бонев от далечна дистанция излезе в аут. В 26-ата минута Слишков проби по фланга, влезе навътре и стреля, но право във вратаря Васил Вълчев. Шест минути по-късно Леонтиев показа отличен рефлекс при удар на Даниел Ганчев. В 38-ата минута Миков стреля от воле, но нямаше достатъчно точност в удара му и той премина покрай вратата. В края на първото полувреме Томас Добрев опита късмета си с изстрел от далечна дистанция, който се понрави на публиката, но не намери очертанията на вратата.

В 50-ата минута домакините поведоха в резултата с гол на Антон Славчев. Центриране на Томас Добрев от корнер намери снажния футболист в наказателното поле, а около Славчев нямаше нито един защитник на Балкан. Последва удар с глава и гол за Миньор.

Бързо перничани можеха да удвоят преднината си, но вратарят на Балкан не позволи това да се случи, намесвайки се отлично при удар от воле на Калоян Симеонов. В 75-ата минута Миньор достигна до втори гол, а негов автор отново бе централният защитник Антон Славчев. Балонно центриране в наказателното поле беше свалено с глава от Симеонов, а на върха на атаката се бе озовал Антон Славчев, който насочи топката във вратата като типичен нападател.

В 79-ата минута станахме свидетели на нещо рядко срещано във футбола, защото Антон Славчев оформи своя хеттрик. Този път той се бе позиционирал по най-добрия начин при корнер и засече топката с крак.

В последната минута на редовното време Балкан отбеляза почетно попадение чрез Павел Петков, който сътвори гол-шедвьовър с техничен удар, намерил обратния ъгъл на вратата зад Леонтиев.

Източник: minyor-pernik.bg

Коментари

коментара