Студенти по право и юристи създадоха БЕЗПЛАТЕН Наръчник за местните избори, отговарящ на въпросите: За какво гласуваме, какво е кмет и какво общински съвет, и какво зависи от тях?

Във връзка с предстоящите избори, студенти от специалност „Право“ и юристи от „Академия за гражданско образование“ изготвиха наръчник относно местната власт, който по лесен за разбиране начин дава отговори на някои актуални въпроси като например:

– За какво гласуваме на местните избори и защо е важно да пуснем своя глас?
– Какво е кмет и какво зависи от него?
– Какво е общински съветник и какво зависи от него?
– Как протичат местните избори?

Тъй като местните избори са може би от най-голямо значение за ежедневието на хората, изключително важно е колкото се може повече хора да разберат как функционира местната власт и да направят информиран избор. Авторите на наръчника се надяват с него да спомогнат за това.

Наръчникът е общодостъпен и може да бъде изтеглен напълно безплатно от този линк: http://bit.ly/3SeP0AP

„Вярваме, че само чрез подобни просветителски инициативи бихме постигнали едно по-грамотно, справедливо и демократично общество, в което всички да живеем“, смятат създателите на наричника.

„Академия за гражданско образование“ е сдружение на практикуващи юристи и студенти по право, които си поставят за цел да повишат правната грамотност на населението. Академията организира уроци по право пред гимназиални ученици от цяла България, подготвя книги, наръчници и статии, обясняващи важни въпроси от правно естество на прост и разбираем език, както и образователния влог „300 секунди право“ в YouTube.

Академия за гражданско образование в социалните мрежи:
FB: https://www.facebook.com/ago.academy/
Instagram: https://www.instagram.com/ago.academy
YouTube: https://www.youtube.com/300секундиправо
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/agoacademy

Коментари

коментара