ИЗВЪНРЕДНО: Съдът върна четирите кметства на Перник

Боряна Методиева
Боряна Методиева

Пернишкият съд върна в играта четирите кметства – Изток, Бела вода, Църква и Калкас, които Общинската избирателна комисия заличи за тези избори, по указания на ЦИК. 

Жалби пуснаха от ГЕРБ и ЛЕВИЦАТА. ГЕРБ наеха топ адвокатката Боряна Методиева, която се справи блестящо и направи немислимото реалност. Тя върна четирите кметства на перничани.

Боряна Методиева, Денислав Захариев
Боряна Методиева, Денислав Захариев
Боряна Методиева, Денислав Захариев
Боряна Методиева, Денислав Захариев

Свързахме се с човека, който успя. Жената, която върна кметствата на перничани – наетата от ГЕРБ адвокатка Боряна Методиева:

Адвокат Методиева, разбрахме, че победихте в съда и върнахте кметствата на Перник. Какво се случи в съда?

-Днес бе обявена нищожността на решението, с което се заличават изборните райони на въпросните кметства в Перник. Това решение не подлежи на обжалване. Стана ясно, че по жалбата на ЛЕВИЦАТА е прекратено производството, имало проблем с жалбата. Но делото продъжи по жалбата на партия ГЕРБ и крайният резултат е този.

Това значи ли, че избори ще има в кметствата, които първоначално бяха порязани от ОИК?

-Да, би трябвало да се проведат избори в тези кметства. След като има решение на съда, ОИК е длъжен да изпълни това решение.

Как ще коментирате целият казус около отписването на пернишките кметства от изборите?

-Считам, че това решение на съда е правило, че изборитие трябва да се проведат, защото предишните два пъти през 2015 – 2019 избори е миало. СИК е постаянно действащ орган и тогава е провело избори в тези кметства и изведнъж прави това решение.

ПЪРВИ КОМЕНТАР ОТ ЛЕВИЦАТА:

Петър Първанов
Петър Първанов

Административния съд в гр.Перник днес възстанови четирите заличени от ЦИК кметства в града ни. Правдата възтържествува и жителите на тези населени места ще имат възможност да изберат своя кмет, съобщи лидера на ЛЕВИЦАТА в Перник Петър Първанов.

Изминаха две седмици от деня в който ние от ,,ЛЕВИЦАТА!” първи заявихме,че ще обжалваме това решение. Лично аз не съм спирал да вярвам, че ще спечелим. В държавата ни, като цяло има нужда от ново териториално деление, но не и по този начин,чрез заличаване, и то от институции които без да могат да направят какъвто и да било анализ на това какво ще се случи и какви ще бъдат последствията за жителите на населените места. Сега гражданите ще бъдат спокойни поне за административното обслужване в кварталите на града, а да се надяваме, че след правилният избор, който ще направят на 29.10.2023г. и за по доброто им развитие.

Коментари

коментара