НОРМАЛЕН БИТОВ КОНФЛИКТ: Това смята съпругата на прокурора Бисер Михайлов за снощните крошета, след които загуби съзнание

Към момента съпругата на прокурора от Перник Бисер Михайлов, за която по-рано днес стана известно, че е била пребита от него, не съдейства на разследващите по случая, като тя смятала, че това е нормален битов конфликт. Това обявиха градският прокурор на София Илиана Кирилова и говорителят на Софийската градска прокуратура (СГП) Христо Кръстев пред журналисти в Съдебната палата.

Кръстев все пак уточни, че предвид физическото ѝ състояние това е разбираемо, тъй като тя казва, че е изпаднала в безсъзнание и не си спомняла нищо. Допълни, че предвид че прокуратурата към момента поддържа, че става въпрос за нанесена средна телесна повреда, независимо дали съпругата на Михайлов иска или не иска да се води разследване, прокуратурата е длъжна да установи обективната истина, пише Дневник.

По думите на Кирилова малко след полунощ днес е получила съобщение, че магистратът е пребил жена си. Дежурен следовател при СГП е посетил местопроизшествието, като е извършил оглед и е образувал досъдебно производство за нанесена средна телесна повреда в условията на домашно насилие. Извършени са разпити на свидетели и освидетелстване на лица. Ще бъде назначена съдебномедицинска експертиза и делото ще бъде докладвано на прокурор при СГП, който да извърши преценка дали са налице достатъчно данни за привличане на магистрата в качеството на обвиняем и съответно за взимане на мярка за неотклонение спрямо него.

Съдебномедицинска експертиза ще установява дали става въпрос за лека или средна телесна повреда. По тялото на прокурора също имало следи от одраскване, като ще се проверява дали са от побоя.

Иначе Бисер Михайлов остава в ареста за 72 часа, като предстои да му бъде повдигнато обвинение. Държавното обвинение ще иска от съда Михайлов да остане за постоянно в ареста, защото деянието е с висока степен на обществена опасност. Освен това той живее под един покрив с жертвата. Синът на прокурора – Васил Михайлов, се прочу в обществото, след като в последната над година се появиха редица клипове, на които се вижда как пребива хора. Срещу него бяха подадени сигнали от пострадали. В началото на месеца съдът в Сливница го осъди условно за две престъпления, извършени в Перник – за закана с убийство и причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

Срещу него се води и друго дело – в Софийския районен съд, по което е внесен обвинителен акт за извършени 8 престъпления, сред които за нанасяне на телесни повреди, закана с убийство и хулиганство. Делото в Софийския районен съд продължава, като следващото заседание е насрочено за ноември, а по него Михайлов е с наложена мярка за неотклонение от съда „домашен арест“.

Отделно Васил Михайлов е обвинен и за закана с убийство на жена от Перник, но по този случай разследването срещу него продължава и обвинението още не е внесено в съда.

След като се разбра за действията на сина му, Бисер Михайлов беше освободен от поста заместник окръжен прокурор на Перник, но остана редови прокурор.

Коментари

коментара