Столичанин в ареста на Перник: Спипаха го с крадени казани за ракия и кабели

Снимката е илюстративна

Столичанин е задържан с прокурорско постановление за до 72 часа за кражба.

На 29 юни тази година, на автомагистрала „Струма“ служители от Второ РУ спрели за проверка лек автомобил „Фолксваген“. При проверката му е установено, че превозва казани за варене на ракия и кабели, за които имало данни, че са откраднати от две къщи в радомирското с. Старо село.

В рамките на започнатите разследвания е привлечен като обвиняем 31-годишен столичанин, познат на полицията и с други подобни престъпления.

Наложено му е прокурорско задържане за срок до 72 часа и ще му се иска постоянен арест.

Перничанин, извършил шест кражби от хипермаркет ще отговаря за седма.

На 29 септември, във Второ РУ бил подаден сигнал от управителя на голям магазин в Перник, че са откраднати хранителни продукти и алкохол от обекта. Органите на реда предприели оперативно-издирвателни действия в резултат на който е установено, че извършител на деянието е 58-годишен перничанин. Мъжът възстановил открадната стойност и материалите по случая са изпратени на Районна прокуратура – Перник с мнение за прилагане разпоредбите на чл. 218 „б“ от Наказателния кодекс.

Още 6 случая на кражби от магазина, дело на 58-годишният мъж са разкрити от органите на реда. Предстои становище на прокуратурата за образуване на досъдебно производство.

Коментари

коментара