ИЗВЪНРЕДНО: ЦИК закрива кметствата в кв. Изток, Църква и Калкас. НЯМА ДА ИМА ИЗБОРИ за там!

Централната избирателна комисия закрива кметствата на Изток, Църква и Калкас, научи zaPernik.com. 

Това означава, че избори за квартални кметове в тези три населени места НЯМА ДА ИМА.

Всички кандидат-кметове за Църква, Изток и Калкас отпадат.

Вътрешна информация на zaPernik.com от ЦИК казва, че дотук се стигна заради некадърното местно ръководство на БСП Перник и Има такъв народ. Те объркаха документите на своите кандидат-кметове за Изток, Църква и Калкас. Именно заради некадърните им документи Районната избирателна комисия Перник отстрани кандидатите им за кметове. БСП Перник останаха без кандидат-кметица за кв. Изток, защото същата не е правилно регистрирана в кв. Изток, каквото е условието на закона.

Бяхме написали статия по тази тема тук:

КУЦИТЕ КОНЕ НА КОРНЕЛИЯ НИНОВА В ПЕРНИК! БСП загуби без да ходи на избори. РИК анулира служебно червен кандидат-кмет, заради нередовни документи

И вместо от БСП и ИТН да се засрамят и скрият от некадърността си, става още по-сложно. Местният представител на ИТН пуска жалби в ЦИК София.

И какво става в София?

ЦИК вижда, че тези кметства в Изток, Калкас и Църква не отговарят на изискванията въобще да съществуват. Те са прекалено малки, за да има отделно кметство. И затова се очаква още тази вечер ЦИК да излезе с решение за анулиране на изборите в следните пернишки кметства – Изток, Църква и Калкас.

А защо Бела вода остава?

Четвъртото квартално кметство в Бела вода остава, защото БСП и ИТН не са се осрали там и не са жалили нищо свързано с Бела вода. Така казус с Бела вода няма вкаран в ЦИК и затова Бела вода спаси положението на тези избори. Може би за последно.

Но заради некадърността на БСП и ИТН и грешката в документациите, техните случаи отидоха в ЦИК София и ЦИК са длъжни да анулират незаконните кметства, които си караха така по инерция от комунизма.

Хората от най-големите пернишки кметства Изток, Църква и Калкас ОСТАВАТ БЕЗ КМЕТОВЕ.

Сърдете се на Корнелия Нинова и Слави Трифонов, драги кварталци! 

Коментари

коментара