ПРЕДКОЛЕДЕН ЕКШЪН: Младеж развали празника на ДРАГИЧЕВО, изпочупи БУКВИТЕ на селото

Пернишкото село Драгичевно запали тържествено коледната си елха, но тържеството бе помрачено от едно „лошо момче“, което вместо подарък от дядо Коледа получи белезници и арест, разбра ZaPernik.com.

Тържеството започна с музика и песни и много детски усмивки. Дядо Коледа зарадва малчуганите на село Драгичево с подаръци. Имаше и голяма коледна баница с късмети. Коледното дръвче пък беше запалено от кмета Виктор Викторов.

Празникът обаче беше помрачен от неприятен инцидент.

По време на тържеството, млад мъж в неадекватно състояние счупи две от светещите букви на надписа на селото. Настанало е суматоха, разказаха ни очевидци.

Драгичевци,  ядосани от постъпката на младежа,  тръгнали да се саморазправят с него, а кметът на селото Виктор Викторов едва успял да го отърве от линч. Била извикана полиция на тел. 112 и зулумаджията бил прибран в ареста от полицаите.

Дрегичевци предполагат, че или е бил пиян, или е бил дрогиран. Повечето го знаят като проблемен човек. Крайно разочарован от инцидента е и самият кмет Виктор Викторов, който добре познава младия мъж и се е опитвал да му помага.

Въпреки неприятния инцидент емоциите от празника си остават. Вижте ги!

ОБНОВЕННО:

От полицията съобщиха по случая:

21-годишен младеж е задържан за унищожаване и повреждане.

Снощи, около 19, 15 ч е подаден сигнал на тел. 112, че в пернишкото с. Драгичево са счупени част от буквите на светещата табела с надпис името на селото. Пристигналите на място полицаи задържали 21-годишен местен жител и му е наложена полицейска мярка за срок до 24 часа. Това се случило на площада  по време на тържество за Коледа, където имало десетки местни жители и гости. Уведомена е Районна прокуратура – Перник и е започнато бързо производство по чл. 216, ал. 1 от Наказателния кодекс. Законът предвижда лишаване от свобода до 5 години.

Коментари

коментара