Перничанка изпи ОГРОМНО количество алкохол, подкара кола и катастрофира

37-годишна перничанка се изправя пред съда за управление на автомобил след употреба на голямо количество алкохол.

На 07 октомври, в полицията е подаден сигнал за самокатастрофирал лек автомобил „Мазда“ на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ в центъра на град Перник. Органите на реда установили водача – 37-годишна перничанка, която не е пострадала. При изпробването й с техническо средство за употреба на алкохол били отчетени 3, 01 промила в издишания въздух. Отказала кръвна проба за химичен анализ. След проведено разследване е привлечена като обвиняема и работата продължава съвместно с прокуратурата.

И още:

Бързо производство за управление на автомобил след употреба на алкохол е започнато от служители на РУ – Брезник.

На 10 декември малко преди полунощ, в с. Горна Секирна бил проверен лек автомобил „Опел“ с водач 44-годишен перничанин. Алкохолната му проба с дрегер се оказала положителна – 1, 76 промила в издишания въздух. Отказал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за до 24 ч. с полицейска заповед.
Работата по документиране на случая продължава под надзора на прокуратурата.

Радомирец и перничанин на съд за управление на автомобили след употреба на алкохол и без книжка.
На 03 и на 05 декември, в община Радомир били проверени леки автомобили „Фолксваген“ и „БМВ“, управлявани от 37-годишен радомирец и негов връстник от гр. Перник. Първият е шофирал след употреба на алкохол над 1, 2 промила, а вторият без книжка – в срока на наложеното му наказание по административен ред. Привлечени са като обвиняеми и работата продължава под надзора на прокуратурата. Наложени са им мерки за неотклонение „подписка“.

Двама са задържани за притежаване на наркотични вещества при акции на служители от Първо РУ.

На 09 и 10 декември, в кв. „Бели брег“ и „Тева“ полицаите задържали двама младежи на 19 и 22-годишна възраст. При извършеният им личен обиск, у тях са открити и иззети пакетчета, съдържащи суха зелена листна маса, реагирала на марихуана при направения полеви наркотест. Задържани са за до 24 ч. с полицейски мерки и са започнати бързи производства по чл. 354 „а“, ал. 3 от Наказателния кодекс.

Двама се изправят пред правосъдието за притежаване на наркотични вещества.
На 01 юли и на 30 септември тази година, служители от Криминална полиция при ОДМВР – Перник и Второ РУ проверили мъже на 39 и 40 години. При направения им личен обиск, у тях са намерени и иззети наркотични вещества – марихуана и метадон. След проведени разследвания двамата са привлечени като обвиняеми и им е наложена мярка за неотклонение „подписка“.
Работата продължава съвместно с прокуратурата.

Коментари

коментара