Дамски вокален ансамбъл АГАПЕ празнуват 15 години с концерт спектакъл за перничани

На 02.12.2022 от 18.00 ч. в Малкия салон на Двореца на културата ще се проведе концерт спектакъл на Дамски вокален ансамбъл „АГАПЕ“. Поводът е 15-годишнината от създаването му.

Внушителните гласове на ДВА „АГАПЕ“ под диригентството на Бойка Огнянова и клавирния съпровод на Румяна Христова са подготвили най-добрите произведения, белязали репертоара на „АГАПЕ“ през годините.

По време на концерта ще има и специална прожекция с документални снимки, проследяващи историята на ансамбъла от създаването му през 2006 г. до наши дни.

Дамският вокален ансамбъл е създаден през 2006 г. по инициативата на диригента Бойка Огнянова и Кирил Сергинов, който по това време е председател на НЧ „Миньор 2005“. В репертоара си ансамбълът включва множество произведения от всички епохи и стилове, както и хорови обработки на български и чуждестранни песни.

Над 100 концерта и участия в престижни фестивали и конкурси не само в България, но и в Северна Македония, Гърция, Франция, Испания и Ирландия утвърдиха „АГАПЕ“ като формация, допринесла за духовното и културно развитие на гр. Перник.

Входът е безплатен.

Коментари

коментара