Бившият кмет на кв. Изток и екс областен управител Емил Костадинов ще има пропуск до Народното Събрание като нещатен сътрудник на Кирил Ананиев, съветва го по финанси, здравеопазване, транспорт и регионална политика

Областният координатор на ГЕРБ в Перник Емил Костадинов ще има пропуск до НС като нещатен сътрудник. Бившият губернатор на миньорския град ще съветва депутата и ексздравен и финансов министър Кирил Ананиев в сферите на финанси, здравеопазване, транспорт и регионална политика. Костадинов беше под номер 2 в кандидатдепутатската листа на ГЕРБ на последните избори в 14-и МИР – Перник, но не успя да влезе в парламента.

36-годишният областен координатор на ГЕРБ – Перник е с богат политически и управленски опит. На местните избори през 2015 г. е избран за кмет на най-голямото пернишко кметство „Изток“ и управлява до 2019 г. В началото на декември същата година Костадинов бе назначен за областен управител на Перник на мястото на освободената заради водната криза Ирена Соколова. С решение на Изпълнителната комисия на ГЕРБ през 2020 г. той е утвърден за изпълняващ длъжността областен координатор за миньорския град.

Коментари

коментара