Търсят кой да ремонтира пътя Перник–Брезник–Трън–Стрезимировци за 120 дни

Планира се ремонт на второкласния път (II-63) Перник–Брезник–Трън–Стрезимировци.

Областното пътно управление (ОПУ) в Перник е обявило обществена поръчка за изработването на технически проект за основен ремонт на близо 66 км от шосето, съобщи пресцентърът на Агенцията „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Трасето е важна пътнотранспортна връзка в област Перник и свързва общините Перник, Брезник и Трън със Сърбия при ГКПП „Стрезимировци“.

Участъкът, предвиден за ремонт, започва при км 0 – от пътния възел „Хумни дол“ на пътя (I-6) Перник-Кюстендил, преминава през Перник, Брезник и Трън и завършва при граничния пункт Стрезимировци.

Прогнозната стойност на поръчката е 1 315 560 лв. (без ДДС), а средствата са от бюджета на АПИ. Срокът за изпълнение на проучвателно-проектантските работи е 120 календарни дни.

Шосето е изкърпено, коменитра за БТА директорът на ОПУ Емилия Ваклинова. По думите й, основен ремонт е правен през 2011 г. на отсечката Мещица-Брезник и през 2012 г. на участъка между трънските села Ездимирци и Туроковци.

Проектът цели да се възстановят и подобрят транспортноексплоатационните качества и носимоспособността на настилката, с което ще се повиши безопасността на движението. По трасето на второкласния път са регистрирани деформации на пътното платно вследствие на геодинамични процеси – в участъка от с. Мещица до гр. Брезник.

Коментари

коментара