Бившият шеф на МВР Перник стана директор в Пазарджик

Поредна рокада на директорския пост в ОД на МВР – Пазарджик бе извършена днес. За нов шеф на полицията в областния център бе назначен старши комисар от Перник Иван Зеленков. 49-годишният директор бе представен пред ръководния състав от заместник-главния секретар на МВР – гл. комисар Станимир Станев. 

В биографията на родения и израснал в Перник Иван Зеленков фигурират всички стъпки от най-нисшето ниво на полицейския състав до оглавяване на районно управление, като до скоро Иван Зеленков е бил директор на ОДМВР – Перник, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР – Пазарджик, пише Марица.

Кой е Иван Зеленков?

В системата на МВР е от 2002 г. като разузнавач в сектор „Криминална полиция“ при Първо Районно управление „Полиция“ в столицата. До момента е преминал през всички етапи на кариерата, като е бил началник на Първо РУ-Перник, РУ-Трън и Второ РУ в областния град. Бил е и зам.-директор на Областната дирекция в Перник.

Старши комисар Зеленков е завършил Военна академия „Г.С. Раковски“ в София и е магистър по Национална сигурност и отбрана. Има още една магистърска степен, придобита в Югозападния университет „Неофит Рилски“ в Благоевград, гласи професионалната му биография, разпространена от МВР.

Завършил е множество курсове за професионална подготовка и повишаване на квалификацията. През периода 27 октомври – 12 декември 2014 г., е провел обучение в Будапеща, Унгария, по време на 97-мата сесия на Международната академия за правоприлагане (ILEA) на тема „Правоприлагане и развитие на лидерството“. Зеленков е женен от 21 години, има двама синове.

Коментари

коментара