Криминалист: Убийството в Делта Хил е планирано, има и друг тип насилие върху жертвата

Съдът гледа мярката за неотклонение на задържания за убийството на швейцарският бизнесмен от Пернишко.

Повдигнато е обвинение на 57 – годишен мъж. Смята се, че в основата на престъплението са лични отношения, тъй като заподозреният и съпругата на швейцарския бизнесмен са имали интимни отношения.

Оповестените до момента обстоятелства около убийството говорят за предварително планирани действия. Няма как инцидентно да се извърши подобно деяние. При едно добро планиране на престъплението разследващите органи се затрудняват изключително много. Не изключвам ролята на съпругата като подбудител. Това заяви криминалистът Иван Савов в ефира на „България сутрин“.

По думите му фактът, че ще бъде разгледана мярката на лицето, означава, че има неоспорими доказателства, че той е извършителят на деянието.

Все още не е ясен конкретният мотив, тъй като той дава най-голяма информация за степента на виновност на извършителя и евентуалния подбудител. Освен че имаме промушване във врата и белия дроб, имаме и силно притискане на гръдния кош, което означа, че над този човек е упражнявано и друг тип насилие„, поясни той.

Според Савов начинът на извършване на престъплението – използването на шиш, оставя минимално количество следи.

Хората изпитват все по-голямо чувство за безнаказаност, което ги кара да пристъпват към разчистване на лични сметки по този начин„, категоричен бе той.

„Има много престъпления, чиито периметри са нарушавани по подобен начин. Такава е и катастрофата с двете момичета в столицата, където не стана ясно защо един военен прокурор се рови из останките на автомобила. Част от мистериите при такива престъпления идват от това, че поради некадърност и заобикаляне на правилата, важните обстоятелства се унищожават“, обобщи криминалистът.

Коментари

коментара