Убийство в Делта Хил: Институциите в Перник застанаха пред медиите, за да кажат НИЩО: Няма задържани, няма доказателства, не се знае с какво е убит Ланге

Пернишката полиция и прокуратура застанаха пред медиите във връзка с убийството на швейцареца Ланге в Делта Хил, за да кажат едно голямо нищо. 

От думите им става ясно, че няма задържан, не е изяснено с какво е убит човека, разпитвани са свидетели, но няма достатъчно доказателства те да бъдат обвинени, назначават се експертизи и цялото разследване се пази в тайна.

Към настоящия момент по реда на НПК няма задържано лице, тъй като доказателствата събрани до момента по досъдебното производство не установяват съпричастие конкретно към нито едно от заподозрените лица, поради което няма повдигнати обвинения и няма задържани лица по това досъдебно производство – съобщи наблюдаващият прокурор Аделина Алексиева.

Въпреки, че медиите вече имаха информация за задържано лице, което противоречеше на официалната версия на институциите, въпросът отново бе зададен.

Директорът на полицията в Перник комисар Млеканов отговори:  „Към момента се водят процесуално следствени действия, не искайте от мен да кажа нещо, което не кореспондира с реалната истина. Ако има задържан, то ще се разбере. В момента се работи. Каквото и да кажа сега, това може да опорочи разследването. Много са важни експертизите, разберете ме. Нека да си свършим работата, много моля„, каза Млеканов.

В качестовто на свидетели са разпитани около 5-6 лица.
Не е изяснено и с какво е убит Ланге, знае се само, че е от насилствена смърт и че е пробит белия му дроб, има и счупени ребра.

От прокуратурата споделиха, че е разпитана и съпругата на убития. „Какво разказва тя, няма да ви споделя“ – категоричен беше наблюдаващия прокурор.

В края на брифинга, пресааташето на пернишката полиция съобщи, че повече информация ще дадат на следващ брифинг.

Тялото на 68-годишния мъж е открито от неговата съпруга в четвъртък вечерта в гаража на семейната им къща в комплекса „Делта хил“, писа бтв.

Швейцарският бизнесменът е женен за българка и живее отдавна в нашата страна. Двамата са имали предприятие за силиконови изделия, което преди няколко години са продали на шведска компания.

По-късно вътрешният министър Иван Демерджиев съобщи, че тялото е било местено и е имало опити да се прикрие престъплението.

Припомняме, че властите заявиха, че се проверяват всички контакти на Ланге от последната седмица преди убийството. Иззети са и записи от охранителни камери на места, където той е бил в деня на убийството му.

Като водеща версия беше посочено финансов спор. Има данни, че след като е продал предприятието за производство на силиконови изделия, Ланге е подпомогнал финансово други бизнесмени, с които е имал делови отношения.

Допуска се, че е убит, за да не му бъдат върнати парите, които е дал. Според разследващите, обаче, има още няколко версии, както от делови, така и от личен порядък. Според източници на БНТ се подозира, че убийството е организирано и извършено от няколко човека, а част от заподозрените вече са разпитвани.

Коментари

коментара