Ремонтират полицията в Перник

Обновява се сградата на областната дирекция на МВР (ОД на МВР ) в Перник, съобщиха от общината. Вече е обявена обществена поръчка за избор на изпълнител за инженеринг (проектиране, авторски надзор и строително-монтажни работи) за обновяване, саниране и въвеждане на мерки за енергийна ефективност на сградата . Прогнозната стойност на поръчката е 588 811 лв. без ДДС. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на оперативната програма „Региони в растеж”.

Сградата е публична държавна собственост. В нея се помещават ОД на МВР – Перник, и Държавната  агенция „Технически операции“. Построена е през 1951 г. и е монолитна. В някои участъци от северната и южната страна външната мазилка е наранена, вследствие на атмосферни влияния. Състоянието на покрива не е добро, предвижда се цялостна подмяна на покривната конструкция. Ще се замени и съществуващата в част от сградата дървена дограма с PVC. Сградата е топлоснабдена, но липсва вентилационна инсталация.

Вече е направено констуктивно обследване и е съставен технически паспорт, изготвено е и архитектурно заснемане на сградата. С изпълнението на проекта ще се удължи експлоатационната й годност, ще се намали енергийното потребление и ще се подобри архитектурният й облик./БТА

Коментари

коментара