Треньорът на Миньор Перник Христо Янев: Направих много грешки

Направих много грешки в кариерата си. Сега уча моите футболисти да не ги повтарят!

Думите са на бившия футболист на ЦСКА Христо Янев.

Треньорът на „Миньор“ Перник гостува в епизод 23 на подкаста „За спорта без клишета“ и разказа любопитни истории от кариерата си. Сподели и емоциите си от финала за Купата на България, който спечели като треньор на ЦСКА през 2016 г.

Мисля, че не съм бил много добър като футболист, но искам да стана перфектен като треньор. Можех да постигна много повече с качествата, които имам. Не успях заради начин на мислене, опит и късмет. Но в кариерата си видях и много повече, отколкото съм си представял.“, категоричен е той.

От няколко години Янев се занимава с благородна инициатива в подкрепа на децата с аутизъм. През 2020-а той изкачи връх Монблан, за да привлече внимание към децата, които имат проблеми в комуникативното развитие. Кампанията носи името #ВсякоДетеЗаслужава и цели да бъдат събрани средства за изграждане и оборудване на терапевтичен център за деца с късно проговаряне, аутистичен спектър и емоционално-поведенчески проблеми в развитието. Той е категоричен, че би изкачил и връх Еверест, ако така ще помогне на тези деца.

Освен това Христо Янев се извини на Петър Бакърджиев за своя лоша реакция към него след един мач на младежкия национален отбор.

За кой случай става въпрос – гледайте и слушайте в епизод 23 на „За спорта без клишета“ по btvsport.bg.

Коментари

коментара