Перник поднесе цветя на Левски

Перник отбеляза 185-та годишнина от рождението на Апостола на свободата Васил Левски.

Венци и цветя пред паметника на Левски поднесоха кметът на Община Перник Станислав Владимиров, областният управител Кирил Стоев, председателят на общинския съвет Димитър Колев, народни представители и граждани.

Цветя на паметника на патрона на училището си поднесоха и възпитаниците на XII ОУ „Васил Левски“.

„Всеки българин носи Левски в сърцето си. Идеите му за свобода, за чиста и свята република надхвърлят границите на България. Васил Левски надживя превратностите на времето, и боричканията за власт. Само големите личности като Апостола, които приживе оставят отпечатъка на своята индивидуалност върху събитията и времето, могат да преодолеят забравата. Затова, делото на този велик българин – продължава да вълнува и вдъхновява“, каза водещият на събитието.

Представители на партиите в града също уважиха денят на Апостола.  Сред тях бяха и лидерите на партия ГЕРБ – Перник. По повод 185-а годишнина от рождението на Васил Левски цветя бяха поднесени от общинския координатор на структурата Денислав Захариев и младежкия лидер Рая Благоева.

В церемонията се включи и д-р Александър Йорданов-депутат в Европейския парламент от групата на Европейската народна партия (Християндемократи) (ГЕРБ/СДС)

„Уроците на Апостола са безсмъртни и всяко поколение българи е орисано да ги преоткрива и прилага към съвремието. България носи в сърцето си Левски. Той е един велик пример за всички нас“, сподели Денислав Захариев.

Симпатизанти и членове на партията изразиха своята почит към Дякона, свеждайки глави в памет на един от най-великите синове на майка България.

Коментари

коментара