Пуснаха убиецът от Боснек, вдовицата на убития се страхува за живота си

Радослава Божанова от с Боснек, Пернишко, е майка на 5-годишно дете, останало сираче, защото баща му бе убит от упор с пушка в гърдите. Тя пожела да изрази възмущението си от родното правосъдие на страниците на вестник „Струма“.

„Толкова много емоции напират в мен, че не знам, дали мога да опиша всичко, през което преминах от 15 юни до днес. Гняв, тъга, огорчение, болка, безсилие, страх… Днес ме е обзел и срамът! Срам ме е заради българската правораздавателна система, срам ме е от хора, лишени от сърца и съвест, срам ме е и да погледна детето си в очите, защото не мога да му обясня защо, когато вървим по улицата, го правим с бърза крачка и оглеждайки се на всеки ъгъл. Как да й обясня, че човекът който отне най-хладнокръвно живота на баща й само преди 6 месеца, си е у дома… Как да й кажа, че живеем в държава, в която човешкият живот не струва нищо… Вие знаете ли как се събират парченца на провален живот, знаете ли как се става и излиза от бездната на отчаянието? Аз знам! Отнеха ми правото да бъда щастлива, да бъда обичана. Отнеха баща от невръстното ми дете… И нищо! Безсърдечен човек, почернил толкова съдби, днес е в дома си. Смее се, храни се, вижда се с приятелите си и диша… А аз, аз как да дишам?! Хванала детето си за ръка, вървейки към гробището, за да я заведа при тате… 😭 Обяснете ми, госпожи и господа прокурори и съдии, ако утре той реши да остави Танита и без майка… Отново ли ще го пуснете? Или отново някоя емисия на новините ще започне с думите „Можеше ли да бъде предотвратено“. Да! Можеше и още може! И нека, ако все пак в България са останали институция и закон, които не са погазени, то Борис Райчев Борисов да бъде там, където заслужава – в затвора! А аз ще направя всичко възможно, когато дъщеря ми порасне, да не ми зададе въпроса „Мамо, защо позволи това да се случи“.

Мъжът, убил съпруга на Радослава Божанова – Димитър Божанов, Борис Борисов е пуснат преди седмица от Окръжен съд – Перник от ареста и е под домашен арест.

Ето какво заяви още Р. Божанова:

„Убиецът на мъжа ми е пуснат от ареста с мярка домашен арест. Мои близки ми казват, че го виждат по кафетата в селото и в Перник. Защо са го пуснали? Аз се страхувам за живота на детето ми и за моя. Страхувам се ,ако го срещна случайно, как ще преживея, че той е на свобода, а детето ми остана без баща. Драмата с убийството на съпруга ми се разигра пред очите ми пред дома ни на 18.12.2021 г. Борис дойде у нас на гости. Спречкаха се със съпруга ми и той си тръгна, но след кратко време се върна обратно с пушка в ръка и уби съпруга ми пред очите ми, пред къщата ни. Стреля два пъти в гърдите му и Димитър се свлече на земята. Пристигна линейка на Спешен център от Перник, полиция… Последваха разпити на мен и свидетели на жестокото убийство от упор. Насрочени са 7 експертизи, за да се установи истината, 5 от тях са готови. Минаха 6 м. от убийството, а убиецът е под домашен арест”, заключи Радослава Божанова.

Снимка на убиеца вижте ТУК

Коментари

коментара