Област Перник е с потенициал да се превърне в индустриален център на България

Това каза Областният управител Кирил Стоев, който посети едно от големите предприятия в региона, които имат нови инвеститорски намерения за над 10 млн. eвро в рамките на 3 години.

По покана на „AQ Електрик“ областният управител Кирил Стоев се срещна с ръководството на фирмата, съобщиха от общинската админисрация. По време на разговора стана ясно, че предприятието има нови инвестиционни намерения на територията на областта, които смята да реализира до края на годината.

Завода в Радомир, с мажоритарен собственик AQ Group, ще инвестира в закупуването на имот в Перник. Планът е да изгради фабрика за електро-оборудване за възобновяемите енергийни източници и така да стимулира допълнително бизнеса си в страната.

„Районът е изключително благоприятен за инвестиции с големи мащаби и в качеството ми на областен управител подкрепям развитието на икономиката, създаването на нови работни места и изграждането на високотехнологични производства, които ще съдействат за благоприятното развитие, както на бизнес климата, така и на пазара на труда“, заяви Стоев. И добави, че освен всички предимства, област Перник се намира и на важни транспортни коридори, а близостта до столицата може да има своите предимства в това отношение. На срещата губернаторът сподели за разговори с Агенцията по инвестиции, с които предстои да изготвят общ пакет, който да бъде своеобразна презентация за бъдещи големи инвеститори. По този начин, можем да съдействаме за партньорски взаимоотношения между големи компании, които имат сходни и взаимодопълващи се производства и наистина да се превърнем в един модерен индустриален център в България.

По време на посещението си в предприятието Стоев се запозна с пълната гама от производството, като посети цеховете, които в момента произвеждат табла за железопътния транспорт (Метро Стокхолм, Хамбург междуградски линии), за големи световни гиганти в автомобилостроенето, табла за корабно приложение, които спомагат за пречистване на водата. Изпълнителният директор на AQ Електрик, показа и най-новите високотехнологични складове, които са на 53 нива. В предприятието в Радомир работят 850 служители, а намеренията са още от есента работодателят да назначи още 150 служители в Перник, с които да стартира производството за новите поръчки, за които има сключени договори.

Коментари

коментара