Проблемът е решен: Перник ЩЕ ИМА лекарска комисия за деца със СОП и хронични заболявания

Областният управител на Перник Кирил Стоев свика извънреден брифинг заради липсата на долекарска помощ за деца със специални потребности и клинични заболявания. 

„Недопустимо е цяла пернишка област да остане без лекарска комисия за децата със специални потребности. Буквално в рамките на един ден всички инситуции, които свиках на масата показахме, че когато сме заедно можем да разрешим пролемите“, каза областният Кирил Стоев.

По думите му проблемите не са решавани с месеци. Той призна, че е научил за проблема от медиите и веднага е реагирал, като за няколко дни той вече е разрешен.

Той съобщи, че всички заинтересовани вече има къде да подадат нужните документи в срок. Не е необходимо да се ходи до София.

 „Още от първия ден, в който приех отговорността да бъда областен управител заявих ясно, че съм тук, за да съдействам и да работим заедно така, че жителите на област Перник да имат по-добри условия за живот, да получават достъпни услуги и да имат сигурност“, категорично каза Стоев. И добави, че родителите от област Перник могат да бъдат спокойни, за това, че децата им ще получат нужните документи и вече има къде да ги подадат в срок.

Детската комисия ще бъде в ДКЦ-1, при доктор Михайлов.

Д-р Михайлов поясни, че от 20 до 27 май 2022г. комисията ще заседава всеки делничен ден от 12:00ч. до 14:00ч., за да може децата да получат необходимите документи и удостоверения. А след този период ЛКК ще се събира по определен седмичен график.

 От своя страна представителите на РЗОК и РЦПППО също потвърдиха, че няма да има проблем по отношение на документите и удостоверенията на деца със специални образователни потребности и хронични заболявания.

“От 1 юни вече ще трябва да звъннат, за да уточним кой ден. Да кажем например вторник или сряда, пак ще бъде от 12 до 14 часа. Веднъж при натоварване и при необходимост от удължаване на работното време, това вече лесно ще се промени. Като да кажем ще сложим още един ден и ще се гледа самата натовареност на комисията”, поясни управителят на Диагностично-консултативния център доктор Евгени Михайлов.

Коментари

коментара