Превозвачи зарязаха перничани по спирките и отидоха да протестират в София

Градският транспорт в Перник е спрял да работи. Фирмите обслужващи транспортанта мрежа на Перник са привикани на протест в София и няма как да изпълняват курсовете. 

Вчера председателката на Конфедерацията на автобусните превозвачи и собственик на една от транспортните фирми в Перник Магда Милтенова обяви, че перничани няма да имат градски транспорт за времето от 09:00 до 17:00ч.

„Тук функционират 12 транспортни фирми с над 100 превозни средства. Голяма част от тях ще се включат в протеста в София. Засега не се предвижда блокиране на кръстовища в региона“, каза Милтенова, предаде Дарик Нюз. Няма да се изпълняват до 17:00 часа възложените маршрутни разписания от общинската, областната, междуобластната и републиканската транспортни схеми.

Протестните действия са във връзка с тежката икономическа ситуация, в която се намират автобусните превозвачи, според тях. По думите им това е вследствие на високите цени на горивата, невъзможността да заплащат трудовите възнаграждения на служителите, липсата на субсидиране на слабонаселените места, които не попадат в обхвата на Наредбата, също и увеличаването на цената на тол системата.

Коментари

коментара