Граждани от Перник искат нови интелигентни пътни знаци

Нови интелигенти предупредителни пътни знаци да бъдат поставени на три рискови пешеходни пътеки в Перник искат жителите на града. Участъците са определени в неформална дискусия в социалните мрежи, сподели председателят на групата съветници от ГЕРБ Денислав Захариев.

Обсъждането е провокирано след негово питане за оптимизиране на трафика в градската среда и по този повод той изказа благодарност на Община Перник за обещанието, че ще бъде изграден пешеходен светофар на пешеходната пътека, свързваща улица „Търговска“ с площад „Кракра“. Тази промяна ще улеснени шофьорите от неконтролируемото пресичане и натоварването на съседните кръстовища.

„Перничани маркираха още три рискови обекта, където моторните превозни средства се движат с висока скорост. Първата пешеходната пътека е на „Винпром“ и прави връзка с кв. „Стара Тева” и игрище „Звезда”. Другата пешеходната пътека е в кв. „Иван Пашов“ , която се намира пред бившата сграда на Стоматологията, а третата е в кв. „Твърди ливади“, обясни Захариев.

По думите му, много от градовете в страната вече имат поставени такива интелигентни пътни знаци, които предупреждават шофьорите, че наближава конфликтна зона с повишен риск.

„Въпросът ми е дали Община Перник може да се присъедини към тези градове, като закупи такива системи, които да бъдат монтирани на изброените кръстовища с пешеходни пътеки“, заяви Захариев и допълни, че това са само една малка част от опасните участъци в региона.

Коментари

коментара