СКАНДАЛ: Коли преминават нелегално и рушат недостроения и опасен път Рударци – Кладница

Снимки: Фейсбук

Коли преминават през недооправения път Рударци- Кладница, засне перничанка. 

Леки автомобили са си проправили път и са утъпкали вече преградата от пръст върху шосето и необезпокоявано минават покрай опасно изрязани участъци и метални заграждания.

„Решавам аз днес да разходя бебето и кучето до Рударци по затворената отсечка от чакащия за ремонт път. И за мое огромно учудване се оказва, че пътят се ползва от автомобили доста сериозно. Барикадите са разчистени и утъпкани и докато аз бях там се разминах с поне десетина коли. Все пак е неделя следобед, трафикът е слаб, представям си какво е в делнични дни.
Сега, аз напълно разбирам чувството на чутовно превъзходство да минеш по прекия път, докато другите глупаци си чупят колите по обиколния. Обаче се чудя колко ще издържи това неукрепено платно на подобен трафик и когато и то се свлече в дерето кой ще е виновен. Кмета ли, че не е подсигурил барикадите по пътя, полицаите ли, че не са сложили пост там да глобява нарушителите, строителната фирма ли, че не е издигнала стени, а е сложила само насипи? Щото нали на всички ни е ясно, че ако и това платно се разруши, ще чакаме пари за ремонт до следващото правителство?!“, коментира перничанката Цвети.

Припомняме, че отсечката, започнала обновлението си по време на предишното управление на ГЕРБ бе спряна  от служебното правителство заедно с ремонтирания участък от Драгичево към София.
В края на декември бе обещано, че участъкът  през двете села ще бъде възстатовен до четири месеца. За целта АПИ подписа допълнително споразумение към основния договор за ремонт.

Стойността на предвидените строително-монтажни работи е в размер на 3,4 млн. лв. Средствата са до 50% от сключения основен договор. Ремонтът на републиканския път между Рударци и Кладница започна през ноември 2019 г.

Вследствие на обилни валежи и активизирано свлачище през февруари 2021 г. обаче част от него пропада. Заради свлачището пътят и към момента е непроходим, а пътуването се извършва по обходен общински път, който също е влошо състояние.

Снимки: Цвети Драганова, Фейсбук група Кладница

Коментари

коментара