Какво е накарало Пламен от Перник да застреля жена си и да се самоубие?

Ревност е предполагаемата причина за трагедията в Перник, при която мъж застреля жена си и се самоуби. 

Трагедията става в дома на семейството на улица „Палма“ №66 в неделя. Около 8 – 8:30 сутринта 61-годишният Пламен стреля по 57-годишната си съпруга със законно притежавана ловна пушка, след което се обажда на сина си, казва, че е убил майка му и че ще се самоубие.

Мария работи в кварталния магазин. Жертвата – Даниела, е била сред редовните ѝ клиенти, съобщава bgonair.bg.

„Да, редовен клиент беше тя, мъжът по не пазаруваше. Тя си се грижеше за къщата, работеше си. Никога не е имало такива следи от домашно насилие, нито тревожност да сподели, че нещо се случва с тях“, разказва магазинерката Мария.

Според разказите на съседи, по време на престъплението, в къщата е било и внучето на семейството, казват, че напоследък са чували и скандали. Даниела и Пламен били женени отдавна. Имат син и дъщеря. Пламен е бил управител на охранителна фирма. Не са имали финансови проблеми.

Божидар е колега на убитата жена и не намира обяснение за случилото се, не вярва че мъжът ѝ я е убил от ревност.

„Потресен съм, значи мъжът ѝ е изключително стабилен човек, честен, точен отвсякъде, можеш да разчиташ 100% на него. Не е на любовна основа, не я ревнуваше, защото не живеят заедно. Той си живее в къщата, а тя си живее в Драгичево при майка си и баща си“, споделя Бижидар Божилов, който е колега на жертвата.

Вижте повече в репортажа на Даниела Владимирова.

Коментари

коментара