14 пожарникари от Перник гасят автобуса-факла край Боснек, режат ламарините за да изкарат загиналите

Четири пожарни автомобила и 14 пожарникари от Перник са се отзовали на сигнала за пожар в автобуса, който пламна като факла на магистрала Струма, близо до Боснек и отне живота на хора. 

Цяла нощ е било нужно да се проведе спасителната акция, наложило се да се режат части от автобуса, за да се изкарат телата на загиналите, разбра ZaPernik.com.

трагедия боснек автобус македонци

От пожарната в Перник съобщиха, че сигналът е подаден вчера в 02:05ч. Било е съобщено за пътно-транспортно произшествие с последвал пожар  в автобус с регистрация на РС Македония на АМ „Струма“ след разклона за с. Боснек посока Дупница.

трагедия боснек автобус македонци

При пристигане на място се установява, че гори целият автобус. На мястото на произшествието са изпратени 4 ПА с 14 пожарникари от РСПБЗН Перник.

След погасяване на пожара е оказана техническа помощ за изваждане на починалите хора от автобуса, чрез рязане и отстраняване на части и детайли от него.

трагедия боснек автобус македонци

Произшествието е ликвидирано в 09.55 часа на 23.11.2021 г.

Загинали са 45 човека. Пострадали са 7 човека. Унищожен е автобуса. Причината е в процес на установяване. Произшествието е посетено от разследващи органи на ОД МВР гр. Перник, НСС, Окръжна прокуратура.

Припомняме, че вчера, цял ден бяха правени огледи на местопроизшествието, а участъка от пътя бе отцепен. Късно снощи бе извозен към Перник опожареният автобус, а платното в посока към София бе пуснато за движение. Другото платно остава все още затворено.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА ВИЖТЕ ТУК

Коментари

коментара