Министър Бойко Рашков информиран за пожара в асфалтовата база на Долна Диканя, води се разследване

Предстои да се изясняват и причините за възникването на пожара в асфалтовата база до радомирското село Долна Диканя, който бе на ръба да предизвика взрив на газ.

За инцидента, както и за хода на планираните действия, е информиран министър Бойко Рашков, който е благодарил на пожарникарите за професионалната реакция.

Директорът на ГДПБЗН гл.комисар Николай Николов и ръководството на РДПБЗН-Перник са контролирали действията на екипите на място.

Автомобилният трафик не е спиран,служителите в базата са изведени своевременно, не е имало опасност за околните населени места, информират от МВР Перник.

Предотвратени са разрастването на пожар и опасност от взрив в асфалтова база
Инцидентът е възникнал в района на Асфалтова база до Долна Диканя, в непосредствена близост до автомагистрала „Струма“ и голям житен блок.

Припомняме, че сигналът за пожар в обекта е получен вчера към 14.45 часа. Незабавно към мястото са насочени три екипа от пожарникари от Радомир и Перник. Към тях са се включили още три от СДПБЗН.

В резултат на професионалните им действия огънят, при който няма пострадали хора, е погасен. Повредена е спирателната арматура в обекта. Поради наличието на бутилки с метан, е предприето постоянно охлаждане и контролирано изпускане на газта.

Коментари

коментара