Едно пернишко читалище с ценен подарък от Кирил Ананиев

Библиотеката към местното читалище „Пробуда -1937“ в пернишкото село Кладница обогати своя фонд от книги. Дарение на творби на българските класици Иван Вазов, Йордан Йовков, Пенчо Славейков, Антон Дончев и П. К. Яворов направи водачът на листата за народни представители от коалиция ГЕРБ – СДС в Перник Кирил Ананиев.

„Щастлив съм, че на един от най-светлите християнски празници Благовещение съм в читалището в село Кладница. На този ден и не само днес хората трябва да правят добри дела. За мен е изключително удоволствие да дам малък принос на читалището с книги на българската и вечна класика. Нека хората да четат тези прекрасни творби на нашите класици, известни на целия свят“, заяви Кирил Ананиев.

Кметът на селото Васил Мирчев изрази своята благодарност и сподели, че читалището е храм и уникална институция, запазила българщината.

Благодарение на него продължаваме мисията на нашите предшественици – да не забравяме и губим своите корени, традициите и духовно богатство. Малко са народите по света като българския, които могат да се похвалят с толкова богата и безценна съкровищница.

Коментари

коментара