Мотивирани учители и дигитализация в училищата – за това се бори Христина Георгиева от листата на ГЕРБ в Перник

България има нужда от мотивирани, подкрепяни и подкрепящи учители, които да вложат знания и усилия в нашето бъдеще – младото поколение. Гласувайте ни доверие, за да продължим започнатото. Това каза Христина Георгиева – кандидат-депутат от листата на ГЕРБ в Перник и педагогически съветник от 17 години към Руското училище в Перник. Хората, които познават добре Христина Георгиева знаят, че тя винаги отстоява принципите си, никога не подвежда околните и довежда всяка работа до успешен финал.

Христина Георгиева е бакалавър по психология от ЮЗУ “ Неофит Рилски“ и магистър по политически мениджмънт от СУ „Св. Климент Охридски“. От 17 години работи като педагогически съветник в СУРИЧЕ „Д-р Петър Берон“. Съпруга и майка на 12 -годишен син, Георгиева признава, че много обича децата, а работата с тях за нея е истинско удоволствие, особено ако предизвиква усмивки.

Приема предизвикателството да стане част от гражданската квота в листата на коалиция ГЕРБ и СДС в 14 МИР-Перник, защото подкрепя досегашната правителствена политика в сферата на средното образование. Преди 17 години, като млад специалист, заплатата й е била в пъти по-ниска от тази, която учителското съсловие получава в момента, а психолозите в пернишките училища били пренебрежимо малко. В последните четири години, освен повишаването на учителските заплати и връщането на достойноството на българския учител, се провежда и активна политика на приобщаващо образование, в която всяко дете е ценно.

Мотивирана е да работи за повишаване качеството на образованието и продължаваща модернизация и дигитализация на българските училища. Познава отлично проблемите на детските и учебни заведения в региона и твърдо вярва, че образованието не трябва да бъде политизирано, а да стане приоритет за всички власти.

България има нужда от мотивирани, подкрепяни и подкрепящи учители, които да вложат знания и усилия в нашето бъдеще – младото поколение. Гласувайте ни доверие, за да продължим започнатото, призовава Христина Георгиева.

 

Коментари

коментара