Зимна обстановка в Пернишко: Преспи сняг, села без ток и паднали дървета

В условията на непрекъснат снеговалеж продължава почистването и обработката на основните пътища в Община Перник, стръмни и опасни участъци, пътищата от четвъртокласната пътна мрежа, както и на пътя за Белодробната болница.

Получени са сигнали от граждани за паднали дървета по обходния маршрут за село Кладница, които ще бъдзат отстранени, както и за надвиснали жици. Дежурните екипи ще продължат работата си и през целия ден. Всички основни пътища са проходими при зимни условия, информират за zapernik.com от Община Перник.

За разлика от Община Перник, където няма откъснати села, по- тежко е положението в другите населени места в Област Перник.  Заради влошените метерологични условия голяма част от селата в община Трън са без електричество. Непланирани прекъсвания на тока са възникнали и в Брезнишко, съобщават от ЧЕЗ за zapadno.com

10 аварийни екипи работят по възстановяване на електрозахранването в Брезник и Трън. Все още не може да се каже колко и кои села са без електричество, тъй като в момента се локализират възникналите аварии.

Освен малки населени места без електричество осъмнаха трънските квартал “Мурговица” и “Баринци”.

Тежко е положението и в Община Ковачевци. Там движението е трудно проходимо, има и много паднали дървета, а почти всички населени места в общината са без ток заради скъсани жици от падналия сняг.

 

Коментари

коментара