БСП Перник застана зад кмета си Станислав Владимиров

Изпълнителното бюро на ОбС на БСП – Перник категорично и единодушно застава зад кмета социалист Станислав Владимиров. Това се казва в декларация на БСП Перник, изпратена до ZaPernik.com и Корнелия Нинова – лидер на партията. Ето какво казват пернишките социалисти:

Изразяваме своята позиция в негова подкрепа не само, защото в годините назад Перник не е имал толкова успешен кмет, който изведе перничани от наследената безпрецедентна водна криза. Намали задълженията на Община Перник с над 11 млн. лв. за една година ( при наследени повече от 34 млн. лв. дългове). Заедно със своя екип продължава да променя ежедневно облика на града ни и да работи за своите съгражани.

Добрите резултати от управлението на Станислав Владимиров се виждат от всички нас и това намери ясно отражение в престижната класация – „Кмет на годината“. БСП от повече от 15 години не е имала „Кмет на годината“, а сега с гласуването на хиляди хора от цялата страна Станислав Владимиров заслужено спечели този приз. Най-важната оценка – тази на хората, вече е получена.
Ние не приемаме ИБ на НС на БСП да насажда напрежение без да е взело предвид мнението на местната си структура, на кмета, издигнат от БСП и на гражданите на Перник.

Отзвукът от позициите на ИБ, изработени без да е воден разговор с кмета на Община Перник и неговия екип, групата общински съветници на БСП и без да се потърсят фактите, поставя в изключително деликатна позиция партията ни в навечерието на предстоящи парламентарни избори.

Позицията на ИБ на НС на БСП, свързана с предстоящи реформи в сферата на културата в Перник почива на базата единствено на медийни публикации, които не отразяват намеренията за реформи на кметския екип. Тези промени ще бъдат изработени след разговори с представители на културните институти и обществеността на Перник.

Позицията, изразена във връзка с повишаването на такса смет от Общински съвет – Перник също е прибързана и не са търсени фактите и проблемите, заради което това се случва, а именно неплащането на милионите отчисления към държавата в предходни мандати свързани с битовите отпадъци.

Подобни прибързани позиции са недопустими, след като не е поискано и отчетено мнението на перничани, които в голямата си част, подкрепят действията на кмета на Община Перник.

Притеснени сме, че внушенията, които се правят в тези документи обслужват не само основния политически опонент на БСП в лицето на ГЕРБ, а и сриват доверието в нашата партия. Уверени сме, че позицията изразена от нас с категоричната подкрепа, която даваме на кмета на Община Перник и неговия екип отразява най-обективно и подкрепата на нашите съграждани към него.

Само след няколко месеца БСП ще се яви на избори доказвайки необходимостта да управлява държавата. Можем да го постигнем единствено обединени.

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply