Студентите от Перник празнуват под строги полицейски мерки и до 15 човека

Снмка: илюстративна

Полицията готова да осигури обществения ред и безопасното пътуване в областта във връзка със студентския празник  

Във връзка с предстоящия студентски празник 8-ми декември, на територията на ОДМВР – Перник са планирани специализирани полицейски операции по охрана на обществения ред, спазване на противоепидемичните мерки и контрол по безопасността на движението.

Полицейските инспектори  от РУ на МВР са ангажирани с предварителни проверки на къщи за гости, хижи и работещи хотелски комплекси за установяване на заявки за празнуване, като на собствениците се отправят предупреждения за спазване на наложеното ограничение за присъствие на не повече от 15 човека на тържества от частен характер.

Служители от РДПБЗН – Перник също извършват проверки, за спазване на мерките за пожарна безопасност и повеждат инструктажи на управителите на увеселителните заведения. Преди, по време и след студентския празник ще има засилено полицейско присъствие край местата, където евентуално ще бъдат организирани тържества, а също и по основните пътни артерии в областта.

С цел осигуряване на безопасно пътуване ще се осъществява строг контрол за употреба на алкохол, наркотични вещества, спазване на скоростните режими, като ще бъде включена цялата налична техника. Мерките ще се осъществяват в населените и извън населените места, в светлата и тъмната част на денонощието. 

От Пътна полиция призовават водачите на моторни превозни средства да спазват Закона за движение по пътищата, за да стигнат  успешно и без проблеми до местата, към които пътуват. 

При произшествия и необходимост от намеса на полиция и екипи на пожарните служби сигнали могат да бъдат подавани на единния европейски номер 112.

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply