СКАНДАЛ: Създават цяла структура, за да повишат жената на червен номенклатурчик в Перник

Нов скандал е на път да гръмне с общинската администрация на кмета Владимиров, научи ZaPernik.com. Причината е, че според ГЕРБ Перник от общинската администрация на кмета Станислав Владимиров създават ново общинско дружество, за да повишат със служба жената на виден червен функционер, като в същото време работници от12 социални институции в града са заложници и заплашват с напускане, заради това, че зам.кметът Стефан Кръстев иска да ги прекрои, обединявайки ги в едно дружество с нов директор, научи сайта ни.

Поробностите:

Зам.кметът на Община Перник Стефан Кръстев е предложил за втори път на вниманието на Общинските съветници създаване на Комплекс за социални услуги, който да обедини 12 социални институции в града в една. И тази нова институция да има нов директор.  Това сигнализира Денислав Захариев, председател на групата съветници и нов шеф на ГЕРБ Перник. Според него решението е взето без да се питат специалистите, работещи в социалната сфера.

Според зам.кмета Стефан Кръстев, който също е лидер на БСП Перник с новата социална структура ще се намали административната тежест и ще има ефективно предоставяне на социални услуги. Това са мотивите, които той дава пред общинския съвет на Перник. „По мое мнение всичко се прави, за да може жената на червения номенклатурчик Иван Лозанов да стане шефка на новото социално дружество„, каза пред ZaPernik.com Денислав Захариев – общински съветник и нов шеф на ГЕРБ Перник.

Иван Лозанов беше секретар на Община Перник по времето на покойната вече Росица Янакиева, а съпругата му в момента управлява едно от 12-те социални предприятия в Перник.

На електронната си поща Денислав Захариев е получил десетки мнения и коментари на работещи в сферата на социалните услуги, които се обявяват против предложеното на общинския зам.кмет да обедини 12 коренно различни социални услуги в една,под шапката на един директор.

Как създаването на комплекса ще намали административната тежест, питат засегнатите, като се предвижда разкриване на нови щатни бройки.

Позицията на работещите в социалните структури в Перник е, че амбицията да се уреди по този начин „червен човек“ за директор, разбутвайки цялата структура, ще доведе до напускане на професионалисти, които ще откажат да бъдат командировани от една услуга в друга, несъответстваща на тяхната компетентност„, смята Захариев.

На предстоящата сесия на Общинския съвет на Перник Денислав Захариев ще поиска от администрацията да обясни защо не е взела предвид мнението на специалистите, и ще настоява позицията на хората, които познават системата отвътре, да бъде уважена и изслушана.

Отговорът на зам.кмет Стефан Кръстев четете тук:

 

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply