Пернишкото село Богданов дол излезе на протест

Снимка: бтв

Жители на пернишкото село Богданов дол излязоха на протест. Причината е, че от една седмица селото е оставено  на сухо, а никой не си е направил труда да ги информира, че водата ще бъде  прекъсната за да се подготвят със запаси. В момента в селото е доставена водоноска, но част от хората не искат да я ползват. 

Жителка на селото разказва, че миналта сряда водата започнала да намалява и постепенно спряла напълно. Питали местното дружество на ВиК Перник, но оттам така и не им дали ясна информация докога ще остната без вода.

Според някои богдановдолци водата в доставената им водоноска е мръсна и не смеят да я ползват.  Жена споделя, че е абсурдно да се хигиенизират са тази вода и то по време на пандемия и опасност от зараза с коронавирус.

Снимка: бтв

Според богдановдолци абсурдно е в 21-ви век, когато имат бани и тоалетни да останат без капка вода толкова дълго време.  Те се заканиха, че ще пуснат жалба до прокуратурата и ще потърсят правата си.

Уравителят на ВиК Борислав Иванов обясни, че в Перник се изгражда нова водопроводна мрежа и това е причината за безводието. Става въпрос за изграждане на Батановския водопровод, който захранва град Батановци и четири околни села, включително и село Богданов дол.

По думите на Иванов строителите, които подменят водопровода са решили при преминаването през един от мостовете да сложат временна тръба, която да подава вода в тази посока, но тя не е достатъчна да захрани нуждите на всички села.

Шефът на ВиК увери пред бтв, че до края на деня ще бъде направено всичко възможно, за да се възстанови водоподаването в Богданов дол.

Коментари

коментара