Общински съветник от ГЕРБ-Перник: Свидетели сме на безпрецедентен политически сюжет

Свидетели сме на безпрецедентен политически сюжет, в който главните герои са кметът на Община Перник – г-н Станислав Владимиров и неговата партийна свита общински съветници от Българската социалистическа партия.

Това заяви общинският съветник от ГЕРБ – Перник Андрей Павлов по повод върнатото решение за прегласуване кметската заплата.

„За гражданите и колегите, които не са разгадали същността на политическия сценарии, ще се върна назад във времето и ще припомня хронологията на събитията и движението на административните документи.

Беше внесена докладна от кмета на общината с искане за увеличение на основната заплата на кмета на 4200 лв. Докладната беше разгледана на Постоянна комисия Икономически въпроси, стопанска политика и инвестиции“, на която по предложение на съветници от БСП , подчертавам
дебело съветници от БСП, сумата за възнаграждение на кмета беше увеличена до максималния размер допустим, съгласно действащата нормативна уредба, по точно около 5600 лв. Същата сума беше ревностно защитавана от същите тези съветници от БСП в тази зала на заседанието на 2 юли и впоследствие приета“,отбеляза Павлов. Той припомни, че колосалното увеличение на възнаграждението на кмета на община Перник намери широк отзвук сред обществото и беше водеща новина във почти всички национални и местни медии, където беше казано,че това ще бъде най-скъпо платения кмет в републиката.

„Оправданията на кмета бяха, че не е желал това увеличение, а огромният парадокс е, че именно той и впоследствие неговите съветници го предложиха и гласуваха. След този странен политически сценарии можем само да бъдем шокирани и възмутени, това прави изключително лошо впечателение и на широката общественост. Какви са резултатите от всичко това – върнато решение за преразглеждане. Може би заради шума, който се вдигна, малко разум и морал заговориха на колегите социалисти. Трябваше ли да се стига до тук питам аз? Неколкократно на предходното заседание повтарях, че подобно увеличение е неморално, нелогично с оглед на
финансовото състояние на общината ни. Госпожиците от бсп бодряшки подскачаха и ми обясняваха, как увеличението не идвало от данъците на хората и нямало отражение върху бюджета на общината, такива нечувани абсурди бяха изречени в залата. Сега прочетете внимателно в докладната колеги от бсп , с така приетото увеличение на месечното възнаграждение на кмета се получава дефицит в размер на 57 798 лева спрямо планираните
средства за трудови разходи в бюджета за 2020 г на община Перник. Колко пъти ви го повтарих на предходната сесия, но никой от вас колеги общиснки съветници от БСП не пожеала да ме чуе, такова увеличение вещае дефицит в бюджета и по никакъв повод не трябва да бъде правено. Сега кой излезе неграмотен и дезинформиран питам аз? Така че, колеги от БСП, бъдете по-смирени,вслушвайте се повече в думите на своите колеги от тук насетне. Не бъдете водени от партиините си интереси, а от обществения интерес и морала, за да не се стига до подобни неловки за вас ситуации. Благодаря за вниманието!“, заключи общинският съветник, предаде пресцентъра на ГЕРБ – Перник.

Коментари

коментара