Приходите на Перник с близо 5 милиона по-малко заради пандемията. Кметът Станислав Владимиров: Ще се справим

На този етап не се налага актуализация на бюджета заради извънредното положение, заяви кметът на Перник Станислав Владимиров. Въпреки че до април приходите в общината са с 4 800 000 лв. по-малко, той е убеден, че изоставането може да бъде наваксано. 

Кметът заяви, че приходите се следят ежемесечно, очаква се справката за май, но засега няма риск от съкращения в администрацията, не се налагат и корекции в бюджета.

Аз съм сигурен, че до края на годината до голяма степен ще наваксаме пропуснатото. Ако не, ще се наложи част от разходите, които бяхме планирани да отпаднат. Но общинските ни предприятия и дружества правят така, че да спестяваме огромен ресурс”,

заяви Владимиров.

Колко пари са спестени за дейностите, изпълнявани от общинските дружества, а не от външни фирми, както е било в предходни години, ще стане ясно в края на годината, каза Владимиров, но подчерта че по този начин се намаляват чувствително разходите, без това да се отрази на качеството.

Миналата година река Струма е чистена за 190 000 лева. Сега искам да ми дадат точно разчети къде е чистена, защото миналата година река Струма изглеждаше в едно ужасяващо състояние. Дотук разходите, които сме дали по река Струма, са около 50 000 лв. Виждате каква огромна разлика”,

добави кметът.

Източник: БНР

Коментари

коментара