ПРЕДЛОЖЕНИЕ: Община Перник да реорганизира режима на работа на светофара в кв. „Мошино“

Община Перник да реорганизира режима на работа на светофара в кв. „Мошино“ по направления, както преди година беше напревено със светофарната уредба при хипермаркет Кауфланд в центъра на града. Това предложение към кметската управа отправи председателят на политическата група на ГЕРБ в Общински съвет-Перник Денислав Захариев на днешното редовно заседание на местния законодателен орган.

„Когато превозните средства, идващи от центъра на града правят завой към ул.“ Младен Стоянов“ в кв. „Мошино“, те нямат видимост за това какъв е цветът на светофара и преминаването представлява голям риск за водачите“, сигнализира Захариев.

Той посочи като добра практика мярката, която беше въведена през 2019 година от предишния кметски екип със светофарната уредба при „Изчислителния център“, която в момента дава добри резултати, а задръстването в този участък се намали значително.

Захариев попита още за мерките, предприети от община Перник с цел предотвратяване разпространението на Covid-19 в детските градини на територията на община Перник, които отвориха врати в началото на тази седмица. Той посочи като пример направените проби на персонала в детските заведения в част от българските общини и отправи питане дали такова тестване на персонала се предвижда и в детските градини на територията на общината.

„По какъв начин и на кого е възложена дейността по почистване на речното корито на Р. Струма в Централна градска част и на каква сума“.

Това питане отправи към кмета на Перник общинският съветник Александър Александров. Той разви въпроса си като поиска информация от общинската администрация каква част от речното корито обхваща възлагателният договор и каква част е почистена към настоящия момент.

Въпрос, касаещ броя на гражданските договори, сключени от общинска администрация и от общинските предприятия и съответно тяхната стойност, отправи общинският съветник Андрей Павлов.

Ще бъде ли възобновена дейността на ресторант „Рударци“ и ще бъде ли възстановен на работа перосанала на заведението, което беше освободено от кмета Общината,

попита местният законотворец Любомир Жотев, който аргументира питането си с приключването на извънредното положение в България и издадената заповед от министъра на здравеопазването, с която разрешава на ресторантите и заведенията на закрито да отворят врати и да обслужват отново кленти.

Коментари

коментара