Белодробната болница в Перник получи чисто нов генератор за ток от областния управител Емил Костадинов и фирма „Монатжи“

С чисто нов генератор за ток е вече Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести – Перник. Дарението направи фирма „Монтажи“ със съдействието на областния управител инж. Емил Костадинов.

Съоръжението е монтирано, минали са пробните тестове и работи на пълни обороти.
„Благодарение на новия генератор сградата е обезпечена с ток . Радваме се, че има хора, които помагат на болниците в тези тежки времена на пандемия. Благородство е да подадеш ръка в труден момент за всички нас“, каза директорът на здравното заведение д-р Величка Кадийска. Тя допълни, че старият генератор, с който са успявали да захранват само един етаж от болницата,е бил на 35 години.
Благодаря на областния управител и на фирмата дарител за доброто дело. Прекрасно е точно в този труден момент ни да получим помощ и разбиране на нуждите и проблемите ни“, сподели още д-р Кадийска.

„Радваме се, че успяхме да помогнем на Белодробната болница в Перник. Надявам се и в бъдеще да сме полезни с каквато можем. Здравето е най-ценното и сега е важно да бъдем сплотени“, подчертаха Тихомир Димитров и Донко Узунов от фирма „Монтажи“ .
Областният управител инж. Емил Костадинов пожела здраве,търпение и успех на ръководството на болницата.

„Надявам се тези тежки времена да отминат бързо и скоро да се върнем към нормалния си начин на живот. Нека бъдем съзнателни и спазваме предприетите мерките, за да можем скоро да бъдем с любимите си хора. Благодаря за бързата реакция на фирма „Монтажи“ , хората, които участваха и в качественото изграждането на новия водопровод от Мало Бучино до Перник“, заяви инж. Костадинов.

По думите му, водата, която влиза в Перник обезпечава 60 процента от населението.

„Новият водопровод от Мало Бучино до Перник е един пример за комплексно използване на водните ресурси, които са на територията на България. Това е един много важен проект, защото никой не може да прогнозира какво ще бъде времето в бъдеще. Може да има няколко последователни сушеви години, каквито е имало. Бъдещето на този водопровод е двойно алтернативно подсигуряване и захранване на община Перник с вода“, посочи Костадинов.

Коментари

коментара