Топ 10 храни, причиняващи рак, които консумираме ежедневно

Има много храни, за които е доказано, че увеличават риска от рак и това са най-нездравословните храни според The ​​Truth About Cancer.

1. Генетично модифицирана храна (ГМО):

ГМО и химически отглежданите храни са причината за бързия растеж на тумора. ГМО се използват в големи количества в повечето производни или храни от конвенционална царевица, соя, маслодайни семена и др.

2. Микровълнова фурна с пуканки

Приготвянето на пуканки в микровълнова фурна може да изглежда много по-лесно и по-просто. Но торбичките с пуканки са покрити с определени химикали. Тези химикали са отговорни за безплодие и рак на тестисите, черния дроб и панкреаса.

Както наскоро Агенцията за опазване на околната среда на САЩ призна, вътрешността на торбичките с пуканки е покрита с канцерогенни перфлуороктанови киселини.

Също така няколко други независими проучвания показват, че химикалите, изброени по-горе, са свързани с появата на тумори. То е и причината за увреждане на белите дробове.

3. Газирани напитки

Те са пълни със захар, багрила и химикали. Той буквално подхранва раковите клетки. Карамелното багрило и неговите производни 4-метилимидазола (4-MI) са някои често срещани химикали, които са особено свързани с рака.

4. Месо в преработено състояние

Основно преработените месни продукти, като хот-дог, бекон и колбаси, съдържат химически консерванти. Тези консерванти правят продуктите свежи и привлекателни. Но те могат да бъдат основна причина за рак.

Тези месни препарати съдържат натриев нитрит и натриев нитрат, които са свързани със значително увеличаване на риска от рак на дебелото черво и различни други видове рак.

5. Диетични храни и напитки

Диетичните храни и напитки са дори по-лоши от конвенционалните храни и обикновените газирани напитки.

Един от често срещаните изкуствени подсладители, аспартамът е свързан с редица заболявания. Кукрализата (Splendas), захаринът и много други също са причинители на рак.

6. Рафинирана захар

Рафинираната захар храни раковите клетки, според най-новите изследвания. Благодарение на богатата на фруктоза подсладители като царевичен сироп (HFC) те се метаболизират лесно и бързо и се възпроизвеждат.

Поради наличието на рафинирана захар и царевичен сироп в торти, сокове, зърнени храни, сосове и много други популярни продукти, скоростта на рака се увеличава бързо през последните години.

7. Рафинирано бяло брашно

Излишните въглехидрати, присъстващи в рафинираното брашно, са от изключително значение. Редовният прием на рафинирани въглехидрати причинява 220% увеличение на рака на гърдата при жените.

Високият гликемичен индекс на храните, които повишават нивата на кръвната захар много бързо, пряко подхранва раковите клетки и дава възможност за растежа и развитието им.

8. Конвенционални ябълки, грозде и други „мръсни“ плодове

Хората смятат, че като купуват плодове, като грозде, ябълки или ягоди се хранят здравословно.

Но освен, че тези плодове не са органични или не е потвърдено, че са без пестициди, те могат да бъдат свързани с причина за повишен риск от рак.

98% от всички конвенционални продукти и особено от вида, изброен като „мръсни“ плодове, са замърсени с канцерогенни пестициди.

9.Хидрогенизирано масло

Той променя структурата и гъвкавостта на клетъчната мембрана в цялото тяло, което води до множество заболявания, включително рак.

10.Култивирана сьомга

Според д-р Дейвид Харпентер, директор на здравния институт в университета в Олбани обяви сьомгата като храна, изброена с висок риск от рак.

Отглежданата сьомга съдържа канцерогенни химикали, антибиотици, PHV и пестициди. Липсва му и витамин D.

Коментари

коментара