Планови ремонтни дейности на ЕСО наложиха временни изключвания с цел обезопасяване на мрежата на ЧЕЗ Разпределение в Община Бобошево

Планов ремонт на съоръжение на ЕСО наложи планираните изключвания на мрежата на ЧЕЗ Разпределение, захранваща района на община Бобошево, област Кюстендил. ЧЕЗ Разпределение България е длъжно да осигури обезопасяване на своите съоръженията в обхвата на ремонтните дейности. Ремонтът стартира през месец август и се предвижда да приключи на 4 ноември. За последния един месец изключванията са 11.  

Извършваната от ЕСО реконструкция на електропровод 110 kV „Илинден“ ще гарантира сигурността на електрозахранването в общините Рила, Бобошево и Благоевград. Инвестицията на преносния оператор е за над 2 милиона и 500 хиляди лева. ЕСО е уведомило предварително всички институции за планираните дейности и за необходимостта от обезопасяване на съоръженията на ЧЕЗ Разпределение. Повече изключвания по повод ремонта на електропровод 110 kV „Илинден“ не са планирани и няма да се налагат.

ЧЕЗ Разпределение България следва стриктно процедура за оповестяване на планираните прекъсвания на електрозахранването в съответствие с нормативните изисквания, като ги обявява по медиите, на сайта на компанията, включително и чрез подробна информация към администрацията на общините. За прекъсванията на електрозахранването и причината за тях са уведомени и кметът на Бобошево и населените места от общината.

За последната една година от клиенти в община Бобошево няма подавани сигнали за ниско напрежение и изгорели уреди. Както е информиран и кметът на община Бобошево в началото на годината, ЧЕЗ Разпределение реагира на всеки сигнал за отклонения в напрежението чрез монтиране на измервателни устройства и предприемане на съответните мерки за привеждането му в установените норми.

Коментари

коментара