Кръв заля София! Автобус и ТИР в страшно меле, един затиснат, над седет ранени, седем линейки на място

Истински ад се е разиграл на автомагистрала „Тракия“. По думите на свидетел катастрофата е между автобус и ТИР. Инцидентът е станал близо до входа за град София.

„Ударили са се зверски. Автобусът се е катурнал на една страна. Гледката е идентична с тази от фаталния петък 13-и от миналия месец, когато автобус се обърна на „Тракия“ и загинаха неколцина души“, казва свидетелят. По негови данни хората излизат от обърналия се рейс през един от прозорците.

Ситуацията на магистрала „Тракия“ се оказва все по-кървава с всяка изминала минута. Ранените при катастрофата са над 10 души.

„Има тежко пострадали хора. Линейките са около седем. Медиците, пожарникарите и полицаите работят трескаво“, каза свидетел на катастрофата. Той е категоричен, че изпод катурналия се рейс има затиснат човек.

Автобусът е от градския транспорт, който обслужа крайните квартали и се е движел по линията София – Лозен. ТИР-ът, ударил се с него, пък е с турска регистрация.

„Чух полицаите и пожарникарите да говорят, че ще трябва да режат ламарините на рейса, за да измъкнат затиснатия. Дано не се случи най-лошото“, казва свидетелят.

Той поясни, че цялото платно на аутобата, където е станала катастрофа, е осеяно с авточасти на рейса и ТИР-а, както и с изпочупени стъкла.

Междувременно от Агенция „Пътна инфраструктура“ съобщиха, че „временно движението при км 3 на АМ „Тракия“ в посока София се осъществява в една от трите ленти поради ПТП“.

Коментари

коментара