Баща изнасили дъщеря си пред приятели

Баща изнасили 19-годишната си дъщеря в апартамента си в Глазгоу, Шотландия. Въпреки тежкото си емоционално състояние, Джейми Лий Крег събрала сили в себе си и разказала за гаврата, на която била подложена, пред полицията. За съжаление, след зверския акт Джейми не успяла да се справи с травмата и в края на декември 2016 година сложила край на живота си.

„Това не беше момичето, което познавах. Беше в истерия, смутена, раздразнителна… Сложи глава на коленете ми и започна да плаче. Прегърнах я. Как ми се иска да го направи и сега“, казва съкрушената й майката Лиз Крейг.

На погребението на дъщеря си тя се заклела, че няма да остави нещата на самотек. Лиз Крейг дава показания в съда и разказва как момичето й е споделило за изнасилването. В залата често сълзите напират в очите й, но въпреки това успява достойно да защити малкото си момиче. Лиз настоява изнасилвачът да бъде обвинен и в убийство. По думите й,  ръцете на Джеймс Елдър са изцапани с кръвта на дъщеря й.

„Просто искам справедливост. Сега аз съм гласът на Джейми. Никога няма да ме разберете, докато не загубите детето си“, казва още Лиз.

В съда в Глазгоу са изчетени и показанията на 19-годишната жертва. Момичето разказва, че в апартамента на баща й имало още трима мъже. Преди татко й да я нападне, един от тях опитал да я целуне. Джейми опитала да се измъкне и избяга, но за съжаление не успяла.

„Държаха ми ръцете, а той ме изнасилваше… Струваше ми се, че времето е спряло“, пише в показанията на госпожица Крейг.

Нищо няма да върне детето на една майка и няма да отнеме болката й, но думите, изречени на гроба на Джейми, не били на вятъра. Благодарение на показанията на Лиз съдът внася обвинителния си акт, а извратенякът е осъден на 9 години затвор.

Коментари

коментара