Бащата на изрисуваното дете започна да се оправдава

Петър Атанасов – бащата на едно от децата, които скандализираха България с изрисуваните по телата си надписи на финала за националната купа между Левски и Славия, застана пред камерата на „Нова Телевизия“. Той е родителят на момчето, което няма свастика по тялото си, а само надписи „Levski Hooligan” и „ACAB“.

„Не знаех какво има по тялото на сина ми. Неподходящите знаци и надписи бяха изрисувани от непознат човек на стадиона. Детето видя, че рисуват други хора и поиска също да бъде нарисувано. След това си беше облякъл тениската и видях рисунките, едва когато той вече беше на пистата. Ако бях видял преди това, нямаше да го допусна. Не одобрявам поне надписа ACAB, той значи всички ченгета са гадняри”, започна бащата.

„Стана грешка. Видях нацисткия поздрав (отправен от момчето на снимката б.р.). Детето ми е първи клас, той дори не значи какво значи това. За първи е изрисуван. Не, аз не правя такива неща, няма как. Не го познаваме (другото дете на снимката), той ми каза, че са се запознали долу на пистата.”

„Защото моят малкия постоянно е на пистата, дава тон за песен, няма страшно там където е бил. Не смятам, че е опасно, те си го пазят там, където е. Не се хвърлят бомби. Той като дава тон за песен не смятам, че е опасно. Направено е по време на мача. От две години го водя. Първият му мач е като беше на 4 месеца. На 5 години започна да си ходим с мен постоянно. Заведох го, хареса му и продължихме да си ходим заедно.”

„След свършен факт, имахме малко вина. Аз съм с чисто криминално минало”, уточни бащата.

Бащата уточни още веднъж и как се е стигнало до рисунките по тялото на сина му: „Преди мача на „Синьото“, имаше момче, което рисува. Моето попита, дали може да го нарисува и въобще не съм видял, какво му е нарисувало. Нямаше как да го махна. Видяхме го вече на стадиона, когато беше на пистата.”

„Бях в сектора, на 4-5 ред. Аз не знам на какво основание ще ни глобят. За известно време няма да ходи по мачове, но няма как да го спрем. Да отшуми ситуацията. И в училището са го питали, в парка други деца. Той страда, защото днес няма да може да отиде на мача. Защото не показват другите работи, а показват някаква рисунка, където е,” допълни Атанасов.

Коментари

коментара