Красиви ученички изчезнаха

Две българки, ученички в Rolling Meadows High School, са обявени за издирване от полицията в чикагското предградие Арлингтън хайтс. Натали Наскова, на 16 години, и Велина Шентова, на 18 години, са в неизвестност от няколко дни. Последната информация за тях е, че са били на училище, пише bg-voice.com. „Моята дъщеря просто не се прибра“, казва Натали Пенчева, майка на Натали. „Каза ми, че трябва да остане допълнително след училище, но така и не се прибра“, добавя майката. Тя се е чула по телефона с другото момиче в неизвестност Велина във вторник вечерта. „Аз я молих, ако знае нещо за Натали, да ми каже, но тя заяви, че нищо не знае“. На следващата сутрин и тя изчезва безследно. Бащата на Велина, Делчо Шинтов, кара камион и не е бил в града по това време, но каза, че се е чул за последно с дъщеря си в сряда сутрин, когато тя му каза, че й е било лошо и че не и се ходи на училище.

„Аз и казах, че трябва да иде и тя ми каза добре, ще ида. Трябва да вземе изпити преди да си замине за България“ добавя Делчо. „В много добри отношения сме с дъщеря ми“ добавя той. Също в сряда, в 10:30 преди обед му се обажда бащата на Натали с информация, че Велина не е отишла на училище. „От тогава и звъня и до сега телефона й е изключен“, казва Делчо Шентов.

Според него и това, което му е казано от разследващите, няколко момичета от училището на българките са казали на полицията, че са видели тийнейджърките на бензиностанцията на Old Wilky и Alngounquin Rd в Арлингтън Хайтс с мъж, видимо по-възрастен от тях, от латино произход. Към момента от полицията не дават никаква информация по разследването и не са пуснали дори съобщение към медиите.

Родителите на двете момиче са силно разтревожени, тъй като с тях няма връзка от няколко дни. „Телефоните и айпадите им са изключени, няма как да се проследят“ казва майката на Натали.

Коментари

коментара