Направих сина си инвалид, за да спася живота му


Отчаяната 27-годишна майка Соня Гаст от Англия се съгласява с опасна операция, в резултат на която момчето й може да загуби зрение и да остане парализирано, научи сайта ни.

На 2-годишна възраст Чанг Блейк претърпява удар. Детето губи способността да ходи и да говори – постепенно трябваше да се научи отначало.

Освен това той непрекъснато е бил обзет от гърчове, но въпреки това болестта си отишла. Две години момчето е могло да живее без болка и медикаменти, но след това отново трябваше да се изправи пред ужасно заболяване. Малчуганът дори не може да ходи сам до тоалетна. Родителите му са много притеснени.

Пристъпите на заболяването се върнаха с пълна сила, броят им достигаше стотици на ден. В резултат на това лекарите казали на родителите, че единствената надежда за спасяване живота на осемгодишното момче е рискова мозъчна операция, полусферицектомия.

За целта е нужно да се изключи едното полукълбо. В резултат на това детето може частично да ослепее или да загуби способността си да ходи и говори нормално. Майката и таткото бяха в отчаяно положение. Но все пак се съгласиха с лекарите.

„Това решение беше трудно, но не съжалявам. Направих сина си инвалид, за да спася живота му“, казва майката днес.

Операцията продължава 11 часа. Всичко вървеше добре. Детето, което страдаше толкова много, сега участва в програма за рехабилитация и вече е на път да се възстанови.

Момчето постепенно връща силите си и може да ходи, облегнат на инвалидна количка. Той вижда само частично, точно както предположиха лекарите. Но родителите са щастливи ,че са взели такова решение. Сега животът на момчето им не е застрашен.

Коментари

коментара