Да притежаваш самостоятелно мислене е все едно да притежаваш незаконно оръжие

,,Човек трябва да притежава самостоятелно мислене. Да притежаваш самостоятелно мислене е все едно да притежаваш незаконно оръжие“.

Това казва в една от последните си лекции търсачът на феномени и единствения задълбочен изследовател на българските ясновидци Христо Нанев.

Нанев е известен и с множеството си опити в регресивната хипноза и може да се нарече дори българският Едгар Кейси, тъй като е превел по пътя на предишните им животи десетки хора, за да намерят – отново – себе си.

Изключително възпитан, интелигентен, уравновесен и разсъдлив, може би не бихте повярвали,че този кротък и благ човек ще ви говори за отвъдното, за починалите ви близки, за непознати светове и за Бог по толкова увлекателен и реалистичен начин, разказвайки ви десетки примери от личната си практика.

Темата на срещата, състояла се в края на миналата година в Търново е „Заветът на предсказанията на българските пророци“, които той нарича безсребърници. Това са имената на Учителя Дънов, Любомир Лулчев, дядо Влайчо, Ванга и Слава Севрюкова. За всички тях Христо Нанев е писал в книгите си в подробности, както от дълготодишните си търсения на информация и документи, така и от лични срещи с някои от тях, като феноменът без аналог в света Сава Сервюкова.

Според Нанев, хората надарени с пророчески и ясновидски дарби трябва да са чисти и много принципни, за да запазят дарбата си. Както и да не преследват печалба от нея. В противен случай Бог им я взима.

Той не е очарован от парадната показност на някои ясновидци като руснака Лазарев, автор на „Диагностика на кармата“, както и с нашумелия наскоро в България французин Рене Мей. Според него да си салонен „месия“ е малко дръзко предизвикателство. Критичен е и към всички онези ясновидци, които взимат колосални суми за вярата на бедния народ.

Интересно изказване ученият прави на въпрос дали можем сами да се лекуваме:

„За да се лекуваме сами, ние сме длъжни да имаме правилен начин на мислене, самостоятелен начин на мислене. Самостоятелно мислене е все едно да притежаваме незаконно оръжие, но това „оръжие“, тази сила да я ползваме за себе си. Защото като пуснем телевизора ни втълпяват едни неща, като пуснем радиото – други, вестниците – трети и ни вкарват в едни особени канали, където ГУБИМ СЕБЕ СИ И ВРЪЗКАТА свише.Така че един по-изчистен живот, това е вече достатъчно да бъдете лечители на себе си, повече вяра, да вършим добро и Господ да е с всички“.

Интересен отговор Нанев дава и на въпрос дали можем да предсказваме на себе си:

„Може човек да стане предсказател на себе си, но трябва да изключи себе си. Това е най-трудното: да излезеш от АЗ-а си, да надмогнеш егото и тогава да видиш себе си отстрани. Това е много, много трудно, най-трудното“.

Цялата среща на Христо Нанев с Търновци можете да проследите тук :

Коментари

коментара