10 тайни на заведенията за бързо хранене, които никога няма да ви кажат!

Снимки: Поничка

Всеки съвременник знае какво е бързата храна. Скоростта на съвременния живот насърчава хората да ценят скоростта, простотата и наситения вкус.

Бихме искали да споделим с вас триковете, използвани от ресторантите за бързо хранене. По-добре е да не прибягвате твърде много до този тип храна.
10. Най-доброто време за бързо хранене.

 


Перфектното време, за да отидете на място за бързо хранене, е по време на така наречените “натоварени часове” (време между 11:00 и 13:00 и периода между 18:00 и 20:00 часа). Не е лесно да намерите маса, но това е времето, когато се сервира прясна храна.
9. Ако искате пресни картофи, поръчайте ги без сол.


Пържените картофи се осоляват веднага след като се приготви цяла партида, а персоналът ще трябва да направи нови, безсолни специално за вас.


8. Миризмата от кухнята е част от маркетинговата стратегия.


Преминавайки покрай място за бързо хранене е трудно да се устои на изкусителната миризма на вкусна храна. Това се случва по някаква причина. Много ресторанти се опитват да се уверят, че миризмата на готвене достига до носовете на хората навън. Някои места оставят кухненските им врати отворени по предназначение.
7. Кока – кола е по-евтина от чая, защото стимулира апетита.


В заведения за бързо хранене, газираните напитки са обикновено по-евтини от чай. Това е така, защото те искат хората да купуват повече газирани напитки: невъзможно е да се утоли жаждата с тях (и ще я купите отново и отново). Също така въглеродният диоксид стимулира апетита.
6. Пържените картофи съдържат 19 съставки.


Легендарният аромат на пържените картофи за бързо хранене се постига чрез смесване на около 20 съставки. Картофите са основната. Другите 18 са някои мазнини, добавки и подобрители на вкуса, което прави тази храна не напълно безвредна.
5. Съвсем ранното купуване на бърза храна не е добро решение.


Не ходете на заведения за бързо хранене веднага след отварянето им: те почистват кухненското си оборудване с агресивни химикали, които могат да останат на кухненски машини и плотове сутрин и да отидат направо в храната ви.
4. Бързото хранене днес е по-калорично от преди 30 години.


Днес частите на любимите ни храни са се увеличили, а в тях има и количеството калории. Например, кашкавалът съдържа 75% повече калории в сравнение с “предшественика си” от 80-те години. Преди 20 години пържените картофи са били 2 пъти по-малко калорични. Пицата е с 70% повече калории.
3. Количеството захар в млечен шейк надвишава дневната норма 2-3 пъти.


Шейкът е един от класическите продукти в заведения за бързо хранене. Той е особено популярен през лятото.
Ежедневната норма на захарта е около 1-2 унции( 28-56гр), докато една порция млечен шейк съдържа около 85гр захар.


2. Всичко е по-вкусно, когато ядете с ръцете си.


Знаете ли, защо в ресторантите за бързо хранене няма вилици и ножове? Един от възможните отговори е, че когато човек яде с голи ръце, той или тя получава повече удоволствие и в резултат на това яде повече.


1. Инсталациите за безалкохолни напитки са ужасно мръсни.

Тези инсталации в местата за бързо хранене са трудни за измиване. Представете си колко бактерии, микроби и плесени има там. Захарната среда създава много добри условия за тези “обитатели”.

Източник:  Поничка

Коментари

коментара