ЧЕЗ ще подобрява електрозахранването на „Пирогов“

ЧЕЗ РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ СТАРТИРА ПРОЕКТ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА ЕЛЕКТРОЗАХРАНВАНЕТО НА „ПИРОГОВ“

През май дружеството започва инвестиционни обекти на стойност над 1.6 млн. лева

ЧЕЗ Разпределение започва инвестиционни обекти на стойност 1625 хил. лева по електроразпределителната мрежа на Западна България през май. В София ще бъдат вложени над половин милион лева. Стартира реконструкцията на въздушна мрежа ниско напрежение в район „Овча купел“, където ще бъдат инвестирани 58 хил. лв. Ще бъде реконструиран и кабел средно напрежение, който захранва „Пирогов“ и района около него. Проектът, който ще подобри захранването на института за спешна медицинска помощ, е на стойност 77 хил. лева. В София ще бъдат подменени два кабела средно напрежение. В единия ЧЕЗ Разпределение влага 75 хил. лева за подобряване на захранването в район „Оборище“, а в другия – 113 хил. лева за подобряване на услугата в районите „Изгрев“ и „Слатина“.

Извън столицата стартират 21 инвестиционни обекта. В област Плевен ЧЕЗ Разпределение ще вложи 290 хил. лева, като само в реконструкция на мрежите в с. Градина и с. Долни Луковит ще бъдат инвестирани 250 хил. лева. В област Враца стартират проекти за 207 хил. лева, основният от които е ремонт на мрежата по ул. „Ломска“ в гр. Козлодуй след изграждане на трафопост. В този проект ЧЕЗ Разпределение влага 120 хил. лева. За област Ловеч са заделени 136 хил. лева, от които 96 хил. лева за изграждане на трафопост и нов кабел в с. Орешак на община Троян. В област Монтана проектите са на стойност 152 хил. лева, от които 55 хил. лева са предназначени за реконструкция на кабел 20 киловолта в гр. Лом.

Стартиращите през май 35 проекта на обслужваната от ЧЕЗ територия в Западна България, са част от рекордната по обем инвестиционна програма на дружеството за 2017 г., възлизаща на 130 млн. лева.