Полицията ще охранява само феновете на "Левски" в дербито

Част от сектор "Б" на мача "Левски" - "Марибор". Снимка БГНЕС

Служители на СДВР ще охраняват само запалянковците на "Левски" на дербито с ЦСКА-София в събота от 16:30 ч на стадион "Васил Левски", личи от официално съобщение на МВР.

Това е поради факта, че "сините" са гости. Охраната на двубоя е поета от частна фирма. Предполага се, че напролет, когато домакин ще бъде "Левски", униформените ще пазят публиката на "червените".

Ето част от съобщението на МВР:

"Ангажимент по охраната на спортната среща има частна охранителна фирма, чиято задача е да следи за опазване на реда на територията на стадиона по време на срещата. Ангажимент на служители на СДВР е охраната само на феновете на ПФК „Левски“, който в случая е гостуващ отбор."

По-рано днес шефът на Националния фенклуб на "Левски" Степан Хиндлиян се оплака от планираната организация за дербито. Поначало мачът за левскарите не е срещу ЦСКА, а срещу "Литекс". Те поискаха от БФС "сините" да са домакини напролет, но централата им отказа под предлог, че рисковите мачове между столични отбори се играят на националния стадион.

Според Хиндлиян добрите практики в работата на униформените със запалянковците били потъпквани за мача в събота. Той останал с впечатлението, че разговаря с полицията в Ловеч, а не със СДВР. Запалянкото негодува, че в София се вземат сериозни мерки. Нямало нужда от това.

Източник: Клуб Z

Коментари

коментара